בשנים האחרונות, חלה עלייה משמעותית בפופולריות של הליכים אסתטיים לגברים. מגמה זו משקפת שינוי תרבותי עמוק, עולם בו גברים מרגישים בנוח לטפח את הופעתם ולשפר את ביטחונם העצמי באמצעות פרוצדורות קוסמטיות. לפי נתוני האגודה האמריקאית לכירורגיה פלסטית, חלה עלייה של 29% במספר ההליכים האסתטיים לגברים בשנים שבין 2000 ל-2018 [1] ומחקרים עדכניים מראים כי מגמה זו ממשיכה להתעצם, כאשר תעשיית הטיפוח הגברית העולמית צפויה להגיע להיקף של כ-81.2 מיליארד דולר ב-2024 [2].
הגורמים לעלייה זו מגוונים. ראשית, חלה ירידה בסטיגמה הרווחת הנוגעת לטיפולים אסתטיים לגברים, דבר שהפך את הנושא לנגיש ומקובל יותר. שנית, השפעת הרשתות החברתיות והמדיה גרמה לגברים להיות מודעים יותר למראה שלהם. בנוסף, "אפקט הזום" (שהתעצם מאד בתקופת הקורונה) גרם לגברים רבים לבחון את מראם מקרוב ולשקול שיפורים. הקטנת חזה לגבר (טיפול בגינקומסטיה) הפך, גם הוא, לאחד מההליכים המבוקשים ביותר, עם עלייה של 22% בין 2016 ל-2017 [3]. הליכים פופולאריים נוספים כוללים טיפולי בוטוקס גבריים (שזכו לכינוי "Brotox"), מילויים מסוגים שונים והסרת שיער בלייזר.
טכנולוגיות חדשניות, כמו טיפולי לייזר מתקדמים ושיטות שאינן פולשניות, מאפשרות השגת תוצאות טבעיות יותר המלוות בזמן החלמה מינימלי – עובדה המושכת גברים רבים יותר לשקול את ביצועם של הליכים אסתטיים. ראוי לציין גם, כי הטכניקות המשמשות הליכים אסתטיים המיועדים לגברים שונות, מרביתן, מפרוצדורות המקבילות המיועדות לנשים, וזאת, מתוך המטרה לשמר ולהדגיש את תווי הפנים והגוף הגבריים.
בעשורים האחרונים, ישנה עלייה דרמטית בביקוש להליכים אסתטיים לגברים בתחום טיפולי העור והזרקות. הסיבות לכך מגוונות: החל מהרצון להיראות צעיר ורענן יותר במקום העבודה, דרך השפעת הרשתות החברתיות, ועד ל"אפקט הזום" שהתעצם עד מאד בתקופת הקורונה. טיפולים כמו בוטוקס ומילויים הפכו לפופולאריים במיוחד בקרב גברים, בזכות היותם צמצום הפולשנות שלהם, ובמקביל, אף צמצום זמן ההחלמה. בנוסף, טיפולי עור כמו פילינג כימי ופילינג מכאני (מיקרודרמברזיה) זוכים לפופולאריות גוברת גם אצל גברים, כחלק ממגמת הטיפוח העצמי המתגברת. ההתקדמות הטכנולוגית בתחום מאפשרת קבלת תוצאות טבעיות יותר, דבר, שאף הוא, מושך גברים רבים יותר לשקול ביצוע הליך אסתטי.
ניתוחי האף (רינופלסטיה) הם אחד מההליכים אסתטיים לגברים הנפוצים ביותר מזה שנים. מחקרים עדכניים מדגישים את השיקולים הייחודיים המעורבים בניתוחי אף לגברים. ראשית, המבנה האנטומי של האף הגברי שונה מזה של האף הנשי – לרוב, הוא יהיה גדול יותר, בעל גשר רחב יותר וזווית חדה יותר בין האף לשפה העליונה. המטרה בניתוח אף המבוצע בגברים היא לשפר את המראה תוך שמירה על מאפיינים גבריים אלה.
שנית, הציפיות והמוטיבציות של גברים בנוגע לניתוח אף עשויות להיות שונות מאלו של נשים. גברים רבים מחפשים תיקון של פגם ספציפי (כדוגמת אף נשרי או אף עקום) ללא שינוי דרמטי במראה פניהם. במסגרת ההבדלים בין ניתוחי אף לגברים ולנשים, חשוב גם לקחת בחשבון את עובי העור הגברי, שעשוי להשפיע על התוצאה הסופית של הניתוח .
מנתחים מנוסים בהליכים אסתטיים לגברים יודעים כיצד להתאים את הטכניקות כדי להשיג תוצאה טבעית ומאוזנת שמתאימה לפרופורציות הפנים הגבריות. הגישה המודרנית מדגישה את חשיבות שמירת המראה הגברי תוך שיפור הסימטריה והפרופורציות הכלליות של הפנים.
עם השנים, העור סביב העיניים מאבד מהגמישות שלו, ובליווי התבגרות רקמות השומן, מתקבל מראה שמכביד על הפנים. גברים שמחפשים מראה רענן יותר – בעיקר בסביבת העבודה ובמפגשים חברתיים – מוצאים בניתוחי עפעפיים פתרון מדויק ונגיש. הניתוח נחשב לפשוט יחסית וכולל תקופת החלמה קצרה, דבר המאפשר למטופל לחזור לשגרה תוך פרק זמן קצר וללא שינויים דרסטיים במראהו.
בעשורים האחרונים, ניתוחי עפעפיים הפכו לפופולריים גם בקרב גברים, כחלק מהמגמה הכללית של טיפולים אסתטיים המותאמים במיוחד עבורם. ניתוח עפעפיים (או בלפרופלסטי) מסייע להסיר עודפי עור ושומן מהעפעפיים העליונים והתחתונים, תהליך שמוביל לקבלת מראה רענן וצעיר יותר. אצל גברים, ניתוחי עפעפיים מתמקדים בשימור מראה טבעי וגברי, תוך הימנעות ממראה מתוח או "מלאכותי" מידי. הניתוח מסייע לטשטש סימני עייפות ולהחזיר לפנים מראה ערני, מאוזן וחד, תוך שמירה על סימני הגיל והמאפיינים הגבריים באופן שנראה טבעי.
גברים רבים פונים לניתוחי עפעפיים לאחר שהם חשים כי העפעפיים שלהם מתחילים לצנוח או להתעבות, דבר שעלול להעניק לפניהם מראה עייף וכבד.
יתרון נוסף לגברים שבוחרים לעבור הליך זה, מהווה השיפור המשמעותי בביטחון העצמי. זאת, מאחר ואף אצל גברים, למראה הפנים ישנה חשיבות לא רק מהבחינה האסתטית, אלא גם בכל הנוגע לרושם הראשוני ולביטחון במפגשים אישיים ומקצועיים. בעידן בו מראה אישי מתוחזק ואסתטי נחשב לנורמה מקובלת עבור גברים ונשים כאחד, ניתוחי העפעפיים מספקים פתרון המאפשר לגברים להרגיש נינוחים יותר עם מראה פניהם.
הקטנת חזה לגבר (טיפול בגינקומסטיה) הוא אחד מההליכים אסתטיים לגברים הזוכים לתשומת לב גוברת בשנים האחרונות. לפי נתוני האגודה האמריקאית לכירורגיה פלסטית, בשנת 2023 בוצעו 23,831 ניתוחי הקטנת חזה לגברים, עלייה של 4% לעומת השנה הקודמת [5]. זאת, מאחר וגינקומסטיה (מצב של הגדלת רקמת השד אצל גברים) עלולה להיות מקור למבוכה רבה ולפגיעה בביטחונו העצמי של הגבר.
הטיפול בהקטנת חזה לגבר התפתח משמעותית בשנים האחרונות, בזכות טכניקות חדשות המאפשרות קבלת תוצאות טבעיות יותר, במקביל למזעור הצלקות. השיטות הנפוצות כוללות שאיבת שומן, הסרת רקמה, או שילוב בין השניים, תלוי בסוג הגינקומסטיה.
חשוב לציין כי הקטנת חזה לגבר היא, במהותה, עניין אסתטי, אבל היא אינה, אך ורק, עניין כזה. זאת, מכיוון שהיא יכולה לשפר משמעותית את איכות החיים של המטופל. מחקרים מראים כי רבים מהגברים מדווחים על עלייה משמעותית בביטחון העצמי לאחר הניתוח, במיוחד במצבים יומיומיים (כמו, למשל, לבישת חולצות קיציות).
המגמה הרווחת כיום היא לשלב את הניתוח עם טיפולי עיצוב גוף נוספים, כמו שאיבת שומן מאזורים סמוכים, ליצירת מראה גברי מעוצב ואתלטי יותר.
לסיכום, עולם ההליכים אסתטיים לגברים עובר מהפכה של ממש, עם מגוון אפשרויות המותאמות במיוחד לצרכים ולרצונות הייחודיים של גברים. בין אם מדובר בטיפולי עור, ניתוחי אף, הסרת שיער או הקטנת חזה לגבר, חשוב לבחור מרפאה מקצועית ומנוסה שתבטיח את הצלחת הטיפול.