השפעת עישון על תוצאות הליכים פלסטיים

עישון, ככלל, הוא אחד מההרגלים המזיקים ביותר לבריאות שאותם סיגלה לעצמה האנושות. השפעותיו המזיקות של הרגל זה ניכרות גם כאשר מדובר בתוצאותיהם של הליכים פלסטיים אסתטיים. החומרים הרעילים הנמצאים בסיגריות פוגעים ביכולתו של הגוף לרפא את עצמו ומעלים את הסיכון לסיבוכים במהלך ואחרי ניתוחים פלסטיים. השפעת עישון על תוצאות תהליך הריפוי אינה מוגבלת רק לאיברים הפנימיים (כדוגמת הריאות או הלב), אלא נוגעת גם לאיכות הרקמות והעור הנפגעים בעת ביצוע ניתוחים אסתטיים. מטופלים שעברו ניתוחים פלסטיים (כדוגמת הקטנת חזה לגבר, מתיחת פנים או ניתוחים להסרת עודפי עור) עלולים להתמודד עם החלמה איטית יותר, צלקות בולטות יותר ותוצאות אסתטיות שפחות תשבענה את רצונם, אם הם יעשנו לפני הניתוח וימשיכו לעשן לאחריו. מאחר וניתוחים פלסטיים נועדו לשפר את המראה האסתטי ולספק למטופלים את התוצאות אליהם הם שואפים, הפסקת עישון לפני הניתוח תסייע להבטיח כי ההחלמה תהיה קלה ומהירה וכי התוצאות שתתקבלנה תהיינה טובות יותר.

 

השפעת עישון בתהליך ריפוי הרקמות

יכולתו של הגוף לנחלים ולרפא את עצמו לאחר ניתוחים תלויה, במידה רבה, בזרימת החמצן לרקמות הפגועות, במערכת חיסונית מתפקדת ובזמינות החומרים המזינים הדרושים לתהליך הריפוי. עישון פוגע בכל אחד מהמרכיבים הללו, ובכך הוא פוגם בתהליך הריפוי ומשבש אותו. כאשר אדם מעשן, הגוף חשוף לרכיבים כמו פחמן חד-חמצני, המפחית את רמת החמצן המגיעה לרקמות הנזקקות לו לצורך תיקון. כתוצאה מכך, הרקמות מחלימות לאט יותר והתהליך הריפוי שלהן אורך זמן רב מהרגיל. במקביל, הניקוטין גורם לכיווץ כלי הדם, דבר המצמצם את זרימת הדם לאזורים בהם בוצע הניתוח. תופעות אלו גורמות לעיכוב משמעותי בתהליך התיקון של הגוף, ומעלות את הסיכון להצטלקות לא תקינה ולתוצאות אסתטיות מספקות פחות מהמצופה. מטופלים מעשנים העוברים הליכים אסתטיים (כמו הקטנת חזה לגבר, למשל) עלולים לגלות כי הצלקות הנותרות בולטות יותר וכי קצב ההחלמה שלהם איטי יותר, בהשוואה לאנשים שאינם מעשנים. בנוסף, השפעות נוספות של עישון על תוצאות הליכים פלסטיים עלולות לכלול ביניהן גם דלקות וזיהומים, הנגרמים בשל תפקוד לקוי של מערכת החיסון. הפסקת עישון לפני הניתוח תאפשר לגופכם לחזור לתפקודו בדרך שתזרז את קצב הריפוי ותצמצם את הסיכון לסיבוכים.

 

השפעת הניקוטין על זרימת הדם ואספקת החמצן

ניקוטין, המרכיב הפעיל בסיגריות ובמוצרי עישון אחרים, הוא חומר כימי הידוע בהשפעתו המצמצמת על כלי הדם. כאשר אדם מעשן, הניקוטין גורם לכלי הדם להתכווץ ולהקטין את יכולת הדם לזרום בחופשיות לרקמות הזקוקות לחמצן ולחומרים מזינים. תהליך זה מוביל לכך שפחות חמצן וחומרים חיוניים מגיעים לאזורים המנותחים, דבר המעכב את ההחלמה ומקטין את הסיכוי לקבלת תוצאות אסתטיות משביעות רצון. חשוב לציין כי אספקת חמצן תקינה קריטית להחלמת הרקמות לאחר ניתוחים פלסטיים, במיוחד בניתוחים בהם ישנה חשיבות רבה למראה האסתטי הסופי. לדוגמה, בניתוחים כמו הקטנת חזה לגבר או מתיחת פנים, כיווץ כלי הדם כתוצאה מעישון עלול להוביל לנמק של הרקמות, לצלקות בולטות, לא סימטריות ולא אסתטיות, כמו גם לזיהומים חמורים. כמו כן, זרימת דם מצומצמת מאריכה את זמן ההחלמה וגורמת למטופלים להרגיש חולשה וכאב לאורך זמן ממושך יותר. הפסקת העישון לפני ואחרי ההליך הכרחית בכדי לאפשר לגוף לספק לרקמות את כמות החמצן הדרושה ולשפר את תהליך הריפוי. על מטופלים המתכוונים לעבור פרוצדורה כירורגית אסתטית להתייעץ עם הרופא המנתח אותם לגבי תקופת הפסקת העישון המומלצת לפני הניתוח, בהתאם להליך הכירורגי המיועד.

 

סיכונים מוגברים לסיבוכים בקרב מעשנים

מעשנים הנמצאים לקראת ניתוח פלסטי צריכים גם להבין כי הם חשופים לסיכון גבוה יותר לסיבוכים, וזאת בהשוואה לאנשים שאינם מעשנים. העישון משפיע לרעה על יכולתו של הגוף להתמודד עם הפציעות הנגרמות כתוצאה מהניתוח. במקביל, הוא מגדיל גם את הסיכון להתפתחות זיהומים, הופעת דימומים בלתי מבוקרים ולהצטלקות חריגה. עישון גורם גם להאטת תהליכי הקרישה של הדם, דבר העלול להוביל לדימומים מוגברים במהלך הניתוח ולאחריו. יתרה מכך, עישון אף מעלה את הסיכונים להיפרדות התפרים באזור הניתוח בשל פגיעתו ברקמות המחברות. כל התופעות הללו תגברנה את הצורך בהתערבויות רפואיות נוספות, כגון תיקונים כירורגיים חוזרים או טיפול אנטיביוטי מוגבר. במקרים החמורים יותר, עישון עלול לגרום לנמק של הרקמות (מצב בו רקמות העור מתות בשל חוסר אספקת דם וחמצן) בעיה העלולה להוביל לצורך בניתוח תיקון נוסף. הסיכונים האלה הם ההופכים את ההמלצה להפסיק לעשן לפני הניתוח לחשובה ביותר.

 

המלצות להפסקת עישון לפני ואחרי הליכים

מומחים רבים ממליצים להפסיק עישון לפחות חודש לפני כל הליך כירורגי פלסטי, על מנת לאפשר לגוף להתאושש מהשפעותיו השליליות של הניקוטין ולהכין את מערכת הדם והרקמות לתהליך הריפוי שלאחר הניתוח. הכנה זו מאפשרת לגוף להחלים בצורה מהירה ובריאה יותר, כמו גם מצמצמת את הסיכון להתפתחות סיבוכים חמורים לאחר הניתוח. הפסקת העישון אינה רק המלצה בריאותית כללית, היא קריטית להצלחת ההליך הכירורגי, ומומלץ להקפיד עליה גם לאחר הניתוח כדי לאפשר החלמה מלאה של הרקמות ללא הפרעה. קיימות כיום שיטות רבות להפסקת עישון, כולל שימוש בתחליפי ניקוטין, טיפולים תרופתיים וסיוע מקצועי בייעוץ פרטני או בקבוצות תמיכה. עבור מטופלים הנמצאים לפני ניתוחים משמעותיים כמו הקטנת חזה לגבר, הפסקת העישון תשפר את סיכויי ההצלחה של ההליך ותסייע להימנע מצלקות בולטות או סיבוכים רפואיים אחרים. חשוב מאוד להקפיד על הנחיות הרופא בנוגע למשך הפסקת עישון ולמועד החזרה האפשרי להרגלים אלו לאחר תקופת ההחלמה, אם, בכ"ז, מסיבה כלשהי, תחליטו לשוב למנהג מזיק זה.

 

השפעת עישון על תוצאות הליכים פלסטיים – לסיכום

עישון משפיע באופן ישיר על תהליך ההחלמה ותוצאות ניתוחים פלסטיים. הוא פוגע בזרימת הדם, מאט את אספקת החמצן לרקמות ומגביר את הסיכון להתפתחות סיבוכים חמורים (כמו זיהומים, דימומים והצטלקות חריגה). הפסקת העישון לפני הניתוח ולאורך תקופת ההחלמה חיונית להבטחת תוצאות אסתטיות משביעות רצון ולמניעת סיכונים מיותרים. עבור מטופלים שעוברים פרוצדורות אסתטיות, ההמלצה להפסיק לעשן היא לא פחות מהכרחית, וזאת כדי למקסם את הסיכויים להחלמה מוצלחת ותוצאה אסתטית מושלמת.

    פנו אלינו ונחזור אליכם בהקדם

    התקשר עכשיו: 077-9966784