סיליקון לחזה

ניתוחי סיליקון לחזה או בשמם המקצועי ניתוחי הגדלת חזה התבצעו לראשונה בתחילת המאה ה- 19. ההגדלות נעשו בצורות שונות ולוו בהרבה בעיות וסיבוכים. רק בשנת 1962 הופיעו השתלים שאנחנו מכירים שהם מעטפת סיליקון קשה ובתוכה סיליקון לחזה מסוג ג׳ל או מי מלח. איכות השתלים השתפרה והשתכללה לאורך השנים.

סיליקון לחזה דר וינברגניתוח סיליקון לחזה הינו אחד הניתוחים היותר מבוקשים בעולם

  • מדובר בהליך רפואי פשוט יחסית.
  • תוצאות ההליך מרשימות ונקבעות לפי רצון המטופלת והמלצת הרופא.
  • הניתוח מקנה לנשים תחושת בטחון, גאות בנשיות שלהן ושיפור משמעותי בדימוי העצמי שלהן.

יחד עם זאת, למרות ההליך השכיח והפשוט חייבים לזכור שהכי חשוב לבצע את הניתוח ע"י כירורג פלסטי מומחה החבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ומי שבעל ניסיון רב וידע מקצועי רחב.

חשוב לדעת:

  • מנתח פלסטי מיומן יכול לתקן באמצעות ההגדלה מיני פגמים כמו אסימטריה של השדיים וכן מומים כשדיים ״צינוריים״ (tuberous breast).
  • חלופה אפשרית לסיליקון לציצי הוא ניתוח שמבוצע באמצעות השתלת שומן עצמוני – בנשים מסוימות ניתן לבצע ניתוח מסוג זה. משתמשים בשומן הנשאב מאזורי גוף אחרים, מכינים אותו להזרקה ומזריקים אותו לשד לצורך עיצובו והגדלתו. פתרון מצויין לחלק מהנשים (עם עודפי שומן). לעיתים חלק מהשומן אינו נקלט ולפיכך לא ניתן לצפות מה תהיה התוצאה ולעיתים יש לחזור על הפעולה. במיקרים של שדיים נפולים בדרגות שונות ניתן לומר שאם הפטמה ממוקמת מעל הקפל התת שדי הגדלת חזה יכולה לתקן את המצב. במקרים בהם הפטמה ממוקמת מתחת לקפל התת שדי יש להוסיף להגדלה גם הרמת חזה שמשמעותו יותר צלקות ארוכות משך ניתוח ארוך יותר ומכאן עלותו גבוה יותר.

סיליקון לחזה – מהלך הניתוח

בניתוח עושים חתך באורך של כ- 4.5 ס״מ בקפל התת שדי (המומלץ ביותר) או סביב הקוטב התחתון של העטרה או בבית השחי. יוצרים חלל מעל לשריר או משולב שהחלק העליון מתחת לשריר והתחתון מתחת לרקמת השד. שתלי הסיליקון לחזה יכולים להיות עגולים או אנטומיים המתאימים בעיקר לחזה שטוח.

מידע נוסף על שתלי סיליקון לחזה

  1. גודל השתל נקבע בהדמיה.
  2. סטטיסטית, נשים שעשו הגדלה עם סיליקון יש להן פחות סרטן שד מאשר באוכלוסיה הרגילה, אך האבחון בממוגרפיה בעיתי יותר מאחר והשתל מסתיר חלק מרקמת השד. לכן, נשים עם שתלי סיליקון צריכות לדעת ש MRI פותר את הבעיה.
  3. אין בעיה להניק לאחר הניתוח או ליתר דיוק, הניתוח לא פוגע ביכולת להניק ומותר להניק לאחר הניתוח.
  4. האמריקאים מצאו שלאחר 10 שנים של הגדלה עם שתלי סיליקון שהמעטפת שלהן מחוספסת, 1:80,000 נשים יכולות לפתח ALCL. לכן הם ממליצים להחליף את השתלים כל 10 שנים. הם גם מצאו שבשתלים עם מעטפת חלקה זה לא קורה.
  5. לפעמים מאשימים את השתלים כגורם לבעיות נוספות כמו כאבי שרירים ומפרקים. אני, כמנתח שעושה הרבה ניתוחי הגדלה, לא פגשתי תופעות מסוג זה או תופעות אחרות דומות.

בהמשך לסעיף האחרון, אספר סיפור של מנתח פלסטי אמריקאי מהכנס האחרון שנכחתי בו לפני הקורונה. אל המנתח הגיעה מטופלת מספר שנים לאחר ניתוח הגדלת חזה והתלוננה על כאבי שרירים ומפרקים וביקשה להוציא או להחליף את השתלים. המנתח, שבדק את פרטי השתלים, הסביר למטופלת שמדובר בשתלי מי מלח, גם בהם המעטפת היא סיליקון. לאחר מספר ימים התקשרה אליו המטופלת ואמרה לו שהוא הציל אותה – כל הכאבים נעלמו כלא היו. מכאן ברור שקיים אפקט ״פלצבו״. משמע, עקב הכתבות בתקשורת מספר המתלוננות יעלה וזאת למרות שאין בהכרח קשר לשתלים.
בכל מקרה, חשוב לזכור שלמרות שמדובר בהליך שכיח ופשוט יחסית של סיליקון לחזה, חשוב לבצע את הניתוח ע"י כירורג פלסטי מומחה החבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית.

    פנו אלינו ונחזור אליכם בהקדם

    התקשר עכשיו: 077-9966784